26 Eylül’de İstanbul’da Silivri merkezli 5.8 şiddetinde bir deprem yaşadıktan sonra “Büyük İstanbul Depremi” söylemleri yeniden gündeme taşındı. Deprem konuları ile haşır neşir olduğumuz şu günlerde dünyada kayıtlara geçmiş 9 şiddetinde olan 4 büyük depremi araştırdım ve bu yazımda size depremlerin Astroloji ve Tutulmalar ile bağlantısını anlatacağım. Eskilerin malefik (kötücül) huylu şeytani gezegenler olarak tabir ettikleri Mars ve Satürn’ün depremlerle olan ilişkisinden bahsedeceğim.

Yazının sonunda ise Türkiye’de gerçekleşmiş 2 büyük depreme değineceğim – Erzincan ve Kocaeli Depremleri. Hazırsanız başlayalım..

Şili Depremi

22 Mayıs 1960 yılında Valdivia Şili’de 9.5 büyüklüğünde dünya tarihinin en şiddetli, tüm zamanların ölçülebilir en büyük depremi meydana gelir. 6 bin can kaybına ve 550 milyon $ hasara neden olur. Deprem 10dk boyunca sürer ve ardından 25m’lik dev dalgalar oluşur. Şili haricinde, Havai, Japonya, Filipinler, Yeni Zelanda’nın doğusunu ve Avustralya’nın güneyini etkiler.

Şili’de o anda gökyüzünde 8° Terazi Burcu yükselmektedir ve küçük şeytan Mars tam yükselen burcun karşısında en güçlü olduğu asalette 8° Koç Burcunda bulunur. Karşıt ve kare açılar Astroloji’de en zorlu açı kalıplarıdır. Yükselen derecesi (ASC) zamanı, tepe noktası (MC)’de lokasyonu belirtir. Genelde bu 2 kiritik nokta malefik gezegenlerden sert açılar aldığı vakit olaylar tetiklenir. ( Jenerasyon gezegenleri Uranüs, Neptün, Pluto da büyük insan topluluklarının etkilendiği tarihi olayların ortaya çıkmasında, dönemlerin belirlenmesinde başroldedirler. Ancak bu yazıda daha çok Mars ve Satürn üzerinde duracağım.)

Karmanın efendisi Satürn ise deprem haritasında yine yönetici olduğu burçta 17° Oğlak’ta bulunuyor ve 17° Aslan’da olan Uranüs ile 150° bir açı kuruyor. 150° açıda gezegenler birbirini görmemekte, iletişim kuramamaktadır. Dolayısıyla Uranüs’ün ani gelen yıkıcı, kopartıcı etkisi söz konusudur.

Depremden 2 ay önce meydana gelen Güneş Tutulması 6 ° Koç Burcu’nda meydana gelir. Valdivia’ya göre çıkardığım Güneş Tutulması haritasında tutulma yöneticisi malefik Mars Kova Burcu’nda ve tam yükselen derecesi ile kavuşumdadır.

Alaska Depremi

Son yüzyılın en büyük depremlerinden biri olan 9.2 şiddetinde Alaska Depremi ise 27 Mart 1964 yılında meydana gelir. Deniz tabanının 10 m. yükselmesi ile kayıtlara geçmiş en büyük tektonik yükseltidir. Ardından meydana gelen Tsunami  gemileri karaya sürükler. Depremin çok kuvvetli olmasına rağmen bölgede yerleşim alanlarının az olmasından dolayı sadece 131 kişi hayatını kaybeder. Tsunami etkisi yaratan bu doğa olayında denizlerin Tanrısı Neptün’ün yönetiminde olan (modern Astroloji’de) Balık Burcu yükselmektir. Büyük malefik Satürn Balık Burcu’na yeni girmiş, Küçük malefik Mars ise yine yükselen derecesi ile kavuşum ve tepe noktasına da kare açı yapmaktadır.

Bu büyük depremden 2 ay önce 14 Ocak 1964’de meydana gelen  Güneş Tutulması’nda Oğlak Burcu yükselmektedir. Güneş Tutulmasının yöneticisi malefik Satürn yükselen derecesini partil sekstil açı yapar.

Güney Asya Depremi

9.1 şiddetinde Hint okyanusunda 26 Aralık 2004 yılında meydana gelen deprem ve tsunami, Endonzeya, Sri Lanka, Hindistan, Maldivler ve Tayland’da toplam 230bin can alır. Deprem 10 dk boyunca sürer ve depremden sonra 7 saat süreyle devam eden tsunami toplamda 1,7 milyon insanı evsiz bırakır. Gölcük depreminden 20 kat daha şiddetli olan bu depremden sadece yerel halk etkilenmez, dev dalgaların altında 1500 turist de can verir.

Yerel saat ile 7.59’de meydana gelen bu depremde Oğlak Burcu yükselmektedir. Satürn yine yükselen derecesinin karşısından geçmekte ve Kiron ile partil karşıt açıdadır. (Satürn 25 ° Yengeç, Kiron 25 derece Oğlak) Satürn aynı zamanda tepe noktası ile de kare açı içindedir.

Depremden 2 ay önce 13 Ekim’de 2004’de Terazi Burcu’nda Güneş Tutulması meydana gelir. Tutulma Yeraltı Tanrısı Pluto ile sekstil açı kurmaktadır. Mars zararlı olduğu Terazi’de ve yükselen derecesine kare açı ile zarar vermektedir. Satürn’de yine zararlı olduğu Yengeç’te Tutulmanın karşısında bulunmaktadır.

Japonya Depremi

Son olarak 11 Mart 2011’de Japonya’da 9 şiddetinde meydana gelen depreme bir göz atalım. 6 dakika süren depremden sonra bölgede 38 metreye varan tsunmai dalgaları meydana gelir. 19bin can kaybı yaşanır. Fukuşima Nükleer Santralinde ise nükleer sızıntı oluşur.

Deprem haritasında bu sefer Aslan Burcu yükselmektedir. Yükselen yöneticisi Güneş haritanın krizler evi olan 8.evinde küçük şeytan Mars’ın hemen yanı başındadır. Haritanın en dikkat çekici unsurları ise Neptün ve Uranüs’ün 29° olmasaydı. (Neptün 29° Kova, Uranüs 29°Balık) Burçların son dereceleri genelde Mars ve Satürn karakterinde çalışır ve bu derecelerde bulunan gezegenler kendi doğalarını daha vahşi ve yıkıcı ifade ederler.

Depremden 2 ay önce 4 Ocak 2011’de Güneş Tutulması meydana gelir. Oğlak Burcu’nda olan tutulmanın yöneticisi Satürn tepe noktasının karşısındadır. Jüpiter ve Uranüs 27° Balık Burcu’nda birleşir ve yükselen derecesine partil üçgen yaparlar (Ayrıca Akrep’teki Venüs ile de büyük üçgen kalıbı oluştururlar). Jüpiter Uranüs’ün etkisini arttırırken denizleri (Balık) taşırmaktadır. Ayrıca Uranüs nükleer enerjiyi de simgelemektedir.  Tutulma yöneticisi Büyük malefik Satürn haritanın tepe noktasının karşısından geçmekte, küçük malefik Mars da yine yükselen burcun karşısında durmaktadır.

Bu 4 deprem incelemesinin sonucunda şaşkınlıkla hepsinin Güneş Tutulmalarından 2 ay sonra meydana gelmiş olduklarını görüyorum. Önceki yazılarımda da vurguladığım gibi Güneş Tutulmaları çağlar boyu uğursuzluk sembolü olarak kabul edilmiştir. Yaşam kaynağı Güneş’in ışığının kesilmesi, dünyanın karanlığa bürünmesi her dönemde korkuyla karşılanmıştır. Tarih boyunca tutulmalardan sonra depremler, doğal felaketler, salgın hastalıklar ve savaşlar baş göstermiştir.

Ayrıca deprem haritalarında malefik doğaya sahip Mars ve Satürn’ün özellikle yükselen ve tepe noktasına zorlu açılar kurmuş olduklarını kaydettim. Dolayısıyla zaten dünya üzerinde en hareketli olan fay hatları Mars ve Satürn tarafından tetiklenir.

İlginçtir ki 1939 Erzincan Depremi’nde de malefik Satürn yükselen derecesinin karşısından geçmektedir ve tepe noktasına kare açıdadır. 1999 Kocaeli Depreminde ise iki şeytan Mars ve Satürn bu sefer birbirine zıt açıdadır. Aynı zamanda gökyüzünde en zor tabir edilen sabitlerde büyük kare (grand cross) açısı oluşmuştur. 4 Gezegen arasında yaşanan çekişme büyük bir gerginliğe sebebiyet verir ve çok yüksek bir tansiyon yaratır.  Genelde bu yüksek enerji bir patlama ile sonuçlanır. Güneş, Mars, Satürn ve Uranüs arasında oluşan bu açı kalıbı yükselen derecesinin (27 ° Yengeç) Kiron’a üçgen yapmasıyla (27 °Akrep) deprem enerjisini ortaya çıkarır.

Elbette ki bu konuda yapılması gereken daha çok fazla inceleme ve araştırma vardır. Ben sadece bu yazıda küçük bir detayına değinmek istedim..

Umarım beklenen “Büyük İstanbul Depremi” en hafif hasar ve kayıpla atlatılır..

Sevgi ve farkındalıkla kalın..

ISAR CAP Danışman Astrolog Pınar SELÇUK